Svet-Stranek.cz
Osobní stránka

Úvodní-stránka:Osobní stránka na adrese: callofjuarez.svet-stranek.cz

Úvodní-stránka

Call of Juarez : Jeden za všechny a všichni za jednoho, takové heslo platilo v době divokého západu a platí i ve hře Call of Juarez. Scénář k této hře sepsal holywoodský dramatik Haris Otkinsen, který měl za úkol dodat hře pravou autenticitu zda se mu to povedlo je na vás.
Hru začínáte jako mladý a chudý Billy, který se vydá do města Juarez za bájným pokladem. Začínáte s minimální výbavou, tak ľe vaší předností musí být vaše tiché plíľení a zbavení se nepřátel bez jakékoliv vypálené kulky k čemuľ vám pomůľe třeba bič. Druhou vaší postavou je reverend Ray, který má jiľ zaľité své a proto si také nebere ľádné servítky a cestu si prostřílí.
Call of Juarez je jedinečným zástupcem akčního ľánru. Ten často nenabízí moľnost zahrát si rovnou za dvě kompletně odlišné postavy, které stojí do jisté míry proti sobě a jejichľ osudy se protínají. V perfektně vykreslených charakterech obou hrdinů spočívá velká část kouzla hry. Garantují vám, ľe reverenda podobného Rayovi jste ještě neviděli. Pohled na jeho zjizvenou tvář dává jasnou odpověď na otázku, co tento světák vyváděl neľ se uvelebil ve sluľbách boľích. Ano, byl to jeden z nejtvrdších pistolníků široko daleko. Rozséval smrt, kam se jen podíval. Nyní v bezvýchodné situaci, kdy vzbouření vesničané zabili šerifa, bere pořádek opět do svých rukou. Často a rád přitom předčítá úderné úseky z Bible, které, ve spojení s perfektním dabérem, působí skutečně věrohodně a atmosféricky. S Rayem se prostě sľijete během několika minut, a» uľ chcete, nebo ne. Ani Billy však nezůstane pouze u plíľení, naopak – časem se i on dostane k mocným zbraním a naučí se s nimi zacházet takřka stejně dobře jako reverend. Kdyľ pak nasadí kupříkladu svůj luk, můľe se rovněľ těšit ze zpomaleného času. Nehledě na parádní příleľitost projet se na koni, který se skvěle ovládá, a aby toho náhodou nebylo málo, je ve hře několik míst, kde si ze sedla i zastřílíte. To je pak váľně jízda!
Call of Juarez je bez pochyb dobrá hra. Ale její tvář přeci jen „zdobí“ několik menších pih: za všechny jmenujme třeba linearitu a vysokou hardwarovou náročnost. Je to ale nic v porovnání se zábavou, která na vás čeká.

Call of Juarez
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání
Call of Juarez
Vydavatel(é) Techland
Distributor UbiSoft
Série Call of Juarez
Datum vydání 
Žánr Střílečka
Webové stránky
 http://www.coj-game.com/
Call of Juarez (česky Volání Juarezu, dříve Lawman) je polská westernová 3D střílečka z pohledu první osoby. Jejím heslem je Lov nebo budeš uloven. Hra se odehrává na jihu USA poblíž Mexika (Přesněji v Texasu). Hra se hraje z pohledu dvou osob a to rebela Billyho který se stává psancem a Raye, kněze který se chce pomstít Billymu. Hra má celkem 15 misí které nejsou jen zběsilé střílení ale i na přemýšlení a logiku. To ale neznamená že tam není spousta krve, právě naopak. Hra je okořeněna nevhodnými nebo krvavými scénami. I kompletně v češtině se tam užívají sprostá slova. Proto má hra PEGI od 18 let.
[editovat] Příběh
Vypráví příběh Billyho který se vrací domů proto aby ochránil svou matku Marisu. Když ale poblíž jejího domu zaslechne křik nevědouce že se tam Juarez vydal zabít jeho obyvatele. Vydává se tam protože si myslí že Thomas Marise ubližuje. Najde ale jen mrtvá těla. Nikdo mu ale nevěří že je nezabil on a tak se rozhodne utéct na jih za Molly. Cestou se mu ale stávají samé nepříjemné věci. To ale už tuší že mu po krku jde Ray a to mu na klidu příliš nepřidává. Po Mollyně únosu Juarezem se vydává najít ztracený poklad o kterém snil když byl malý aby ji zachránil. Mezitím si Ray uvědomí že Billy není vrah a spojenými silami jsou na ně bandité krátcí.
[editovat] Postavy
[editovat] Hlavní
Billy - Billy je chlapec který se vrátil z Mexika aby se pomstil Thomasovi. Po jeho smrti se stává psancem a rozhodne se uprchnout za svou dívkou Molly ale to mu nevyjde neboť ji unesou bandité. To samé udělají s Billym kterého pak přinutí aby jim našel poklad. V podzemí při hledání zlata se dozvídá že Juarez zabil Marisu a Thomase a teď chce zabít i jeho samotného. Z podzemí ho ale zachrání Ray který již ví že je Billy nevinný. Pak Billy ve vězení uhasí oheň který měl zabít Raye. Utká se s Juarezem kterého omráčí pěstmi.
Ray - Ray je kněz s velice pochybnou minulostí který se ale obrátil k bohu protože zabil omylem svého bratra EWilliama když Will vytahoval bibli a nyní usiluje o spasení. Nikdy prýnedopustí aby se to stalo kvůly ženě (Příčinou hádky byla Marisa). Je mistrem střelby z jeho temných dob a jen málokdo to o něm ví. Myslí si že Billy zabil Thomase a Marisu a proto po něm jde. Také si myslí že byl poslán bohem aby zničil škodnou a bandity v Americe. Ray zachrání Molly před bandity ale sám bude uvězněn v hořícím domě, který Billy uhasí. Raye pak ale zasáhne kulka kterou na něj vystřelil Juarez. Ray pak po Juarezově pádu na zem po boji s Billym zjistí že není mrtvý a tak Juareze dorazí. Poté umře s klidem v srdci.
Juarez - Juarez je bandita a zároveň nevlastní otec Billyho. Byl 2. manželem Marisy. Toho ale pak v podzemí Ray postřelí a ten ze zoufalství uteče. Pak se objeví když po neúspěšném útoku dynamitem využije toho že Ray a Molly jsou v pasti zapálí dům. Potom co ho Billy uhasí ho vyzve na souboj který prohraje. Když se probere tak ale zaútočí na nic netušícího Billyho nožem. V té chvíli ho ale zastřelí umírající Ray.
Molly - Molly je bývalá přítelkyně Billyho. Jednou ji Billy políbil a pak byl krutě potrestán. Přemluví Ferguse když je Billy beznadějně zahnán do kouta aby ho nezabíjel. V tom na ranč vtrhne Ray. Molly pak unese Juarez který ji chce vyměnit za poklad. Molly pak zachrání Ray, který výstřílí dům ve kterém je vězněna. Poté jsou spolu uvězněni v hořícím vězení dokud je nezachrání Billy když oheň uhasí.
[editovat] Vedlejší
Suzy - Billyho expřítelkyně které Billy ukradne derringer. Pracovala jako prostitutka v Clayově baru. Pravděpodobně zemře když saloon začne hořet.
Tichá voda - Tichá voda je indián neznámého kmene (určitě ne Apač) který Billymu zachrání život když ho vyloví z řeky. Billy ho pak zachrání před požárem před který sám nemůže utéct protože usnul omámený kouřem. Pošle Billyho na Orlí hlavu. Když se Billy vrátí zabijou Vodu bandité.
Chat - Chat je ctitel Molly který je navíc podporován Fergusem. Vzdá souboj s Billym po tom co se Fergus objeví a dál se v příběhu neobjevuje. Zabije ho Ray při pronásledování Billyho.
Tim - Tim je šerif města Hope. Po smrti Thomase ho při rozhovoru s Rayem zastřelí jeden kovboj neboť si myslí že je Tim špatný šerif a nedokáže dopadnout žádneho lupiče. Po jeho smrti propadne Hope anarchii a chaosu. Pak musí Ray zachránit jeho ženu.
[editovat] Bossové
Clay - Clay je majitel Saloonu v Hope. Stane se po Timově smrti vůdcem povstání. (Zabit Rayem)
Ned Mor - Vůdce banditů kteří se nacházeli v lomech a jeskyních. (Zabit Rayem)
bratři McLydesovi - Bandité na Fergusově farmě. Ustřelili šourek Thomasovi. (Zabiti Rayem)
Stewart - Bandita (Zabit Rayem)
Manson - Vůdce skupiny banditů do které patří i Juarez. (Zabit Rayem)

[editovat] Cheaty-KODY
Cheat.God(1) - nesmrtelnost
Cheat.GiveAmmo() - 99 munice
Cheat.Heal() - 100 životů
Cheat.GiveRifle() - Silná puška
Cheat.GiveDynamite() - Granát
Cheat.MagicAmmo(1) - Nekonečno munice

Kdo by neměl rád legendární období Divokého západu, místa, kterému vládli pistolníci, desperáti a Indiáni? Tak toho všeho bude plné pokračování FPS Call of Juarez, které je ve vývoji pod názvem Call of Juarez: Bound in Blood pro PC, PS3 a X360.
 Kam se podíváme tentokráte? Z období občanské války v USA přímo do aztéckých ruin v Mexiku a pochopitelně s kým jiným, než s bratry Rayem a Thomasem McCallovými, těmi pravými výlupky ctnosti. Tým Ubisoftu zodpovědný za hru slibuje, že se titulu dočkáme již v létě. Hry plné soubojů, banditů, krásných žen a hlavně pokladů.

Call of Juarez
 
Call of Juarez je westernová tzv. 3D akce ve které si zahrajete za dvě postavy: první postava je revelend a pistolník Rey a druhá je uprchlík Billy. Celý příběh spočívá na tom že Rey se snaží chytit Billiho ale nedaří se mu to. A vy máte za úkol mu s tím pomoci. Celá hra se odehrává ve westernovém prostředí, takže nečekejte nějaké luxusní domy a milionáře kteří vlastní spousty aut. Ale očekávejte farmáře kteří mají traktory a chalupu a zahrádku na které něco pěstují. Ve hře také budete mít možnost si vyskoušet jak vypadá pořádná westernová přestřelka z nějakého filmu a také to nejlepší: duely mezi vámi a někým. Hra byla vydána v roce 2006 přesněji 12.9. 2006.

 
Příběh a první kolo:

 
Celý příběh se odehrává ve westernovém prostředí a Váš úkol je jednoduchý: chytit Billyho a přežít. V prvním kole si zahrajete za uprchlíka Billyho který je mezi skály a snaží se dostat dolů kde je farmář a jeho chalupa kde má pistoli. No tak vzhůru do toho, před vámi je malý rybník až ho projdete následuje intro jak se koukáte na farmáře a v dálce vidíte město. Po intru máte za úkol dostat se dolů z docela vysokého kopce, až se dostanete dolů tak půjdete do farmy jenomže tam Vás farmář uvidí a řekne Vám aby jste si šel po svejch. Tak se schováte za strom a počkáte až se farmář nebude dívat, až se nebude dívat musíte se pomaličku dostat za chalupu kde vezmete bednu a postavíte jí k chalupě a po níž vylezete na střechu. Až se tam dostanete tak tam bude bedna a v ní revolver, seberete jej a seskočíte (slezete) dolů na zem a půjdete k farmáři který Vám řekne aby jste šel pryč a vy na něj vytasíte revolver a on se bude vzdávat. Ted' máte za úkol vyskoušet si střelit z revolveru a trefit lahve. Až tohle uděláte půjdete po cestě do města kde Vás nečeká žádná sláva nýbrž pes za zády. Až ho uslyšíte a uvidíte budete muset střílet jinak zemřete. Až ho zabijete půjdete dál kde bude lávka která vede k městu a na ní stojí šerif. Až se k němu dostanete tak Vám řekne že ve městě nehce žádné zbraně, no tak jí prostě jednoduše zahodíte a půjdete do města. Přesněji do baru kde poznáte velice moc pěknou dívku. A zbytek Vám zde psát nebudu aby jste si to představili co tam bude Billy dělat.
 
 
 
 
Na prvním obrázku můžete vidět Billiho, na druhém revelenda Reye a na třetím Billyho na koni.
 
Grafika a efekty:
 

Když si nastavíte všechny detaily na maximum i vyhlazování tak je to opravdová nádhera, ale na to musíte mít dobrou mašinku aby vám to stíhalo. Hra plně podporuje directX 9 i directX 10 (10 je hezčí). A efekty jsou také opravdu nádherné například když máte vše na maximálních detailech máte možnost vidět v dálce na nebi ptáky a také stromy. Hra není vůbec nějak extra náročná tím pádem jí může hrát kdokoli kdo má minimálně procesor 2 GHZ ramku 512 MB a grafickou pamět' 128 MB (což není nějak moc náročné).
 
 
 
Hratatelnost a ovládání:
 
Ovládání a hratatelnost to je jedno z nejdůležitějších vlastností hry avšak Call of Juarez to má velice pěkné propracované takže si užijete velice propracovanou hratatelnost a ovládání...
 

Duely a přestřelky:
 

Duely a přestřelky asi moje nejoblíbenější činnost ve hře. K duelu dojdete snadno postupem hry to bude jako Váš úkol. Ale musím říct je velice pěkný a zábavný, tam je na Vás kam uhnete jestli do leva ba naopak doprava to už záleží na Vás ale důležitější je kam budete střílet, jestli do nohy ba naopak do hlavy? Když trefíte vyzyvatele do ruky tak bude pořád žít ale jak mile ho trefíte do hlavy neboli mu dáte (Headshoot) tak padne a vy jste vítěz. Přestřelku uděláte velice jednoduše: prostě půjdete k nepříteli nenápadně a začnete neohroženě střílet a tím vypukne přestřelka ve které jde o život. Váš úkol je prostý: přežít. Ve hře máte docela dost věcí za které se můžete krýt, od beden až po vozy. Ale pozor! Při přestřelce protihráči nemají jen 2 revolvery, ale mají i brokovnice a pušky tak si dávejte pozor.
 
 
 
Koně:
 
Ve hře si také budete moci zajezdit na koních, ale k tomu potřebujete sedlo které má většinou majitel koně v domě. Kůň se chová zcela reálně a vy si s ním užijete celé kupy srandy. V pár misích budete mít za úkol ukrást sedlo i koně a dostat se na příslušné místo. Z koně také můžete střílet což se Vám hodí pokud Vás budou banditi honit.
 
 
 
Závěrečné hodnocení + dodatek:
 
Ve hře si užijete také luk s šípy, pušky revolvery brokovnice atd... Nesmí chybět ani kůň o kterém jsem psal víše a hlavně parádní grafika (na obrázcích jsou malé detaily ale na vysokých je to úplně jiné kafe). Mě se Call of Juarez velice líbil a užil jsem si tam pořádných duelů a přestřelek. Hra je rozdělená na epizody, celkem epizod je XV (patnáct). Tak taste revolvery a jděte do boje.
 
Grafika: 8/10
Hratatelnost: 9/10
Přestřelky a duely: 10/10
A vše ostatní: 10/10
Celkově: 9/10